Incendiul a izbucnit într-o clădire de opt etaje în care, conform presei internaționale, a funcționat Institutul de Cercetare “Platan”, care dezvoltă dispozitive electronice pentru sisteme radar și de comunicații, inclusiv pentru cele folosite în industria militară. Clădirea se află la 25 km nord-est de Moscova, însă informațiile despre activitățile care se mai desfășurau acum în incinta sa sunt contradictorii. Unele surse spun că institutul și-ar fi încetat activitatea pe care o desfășura aici în 2023, altele că aceasta încă mai continuă.

Bilanțul provizoriu indică opt morți și o persoană rănită, care se află în stare gravă. Serviciile locale de urgență au declarat că persoana rănită a fost singura pe care au reușit să o salveze din incendiu.

Două persoane aflate la ultimul etaj al clădirii au murit după ce s-au aruncat de la fereastră, în timp ce restul au fost ucise sub dărâmături. Cauza izbucnirii incendiului este încă neclară, însă există suspiciuni că acesta ar fi pornit de la o butelie de gaz. Presa rusă, care citează un martor, scrie că flăcările au izbucnit la etajul al șaselea, iar apoi s-a extins. 

Surse alternative: BBC, Militarnyi, RBC 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday