Incendiul a izbucnit la o fabrică  operată de producătorul de baterii Aricell, în provincia Gyeonggi, la aproximativ 50 km sud-vest de Seul. Flăcările au fost lichidate după cinci ore, iar pompierii au anunțat că în jur de 16 persoane și-au pierdut viața, dar au precizat că bilanțul va crește, cel mai probabil. 

Echipele de salvare au recuperat 15 corpuri carbonizate din clădire și au transmis că o altă persoană a murit din cauza unui stop cardiac. Totodată, șapte oameni au fost răniți, iar alți cinci sunt dați dispăruți. Momentan, cauza incendiului este necunoscută. Incendiul a izbucnit la un etaj unde bateriile litiu-ion sunt inspectate și ambalate. La acel moment, aproximativ 35.000 de baterii erau depozitate în clădire. Din cauza incendiului, o parte superioară a clădirii s-a prăbușit. 

Președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a ordonat Ministerului Internelor și Securității și șefului departamentului de pompieri “să depună toate eforturile pentru salvarea persoanelor prin mobilizarea întregului personal și a echipamentelor disponibile”. De asemenea, autoritățile au emis o alertă cu privire la norul toxic, îndemnând populația să nu iasă din case.

Surse alternative: CNN, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday