Ministerul rus al Apărării susține că patru dintre rachete au fost doborâte de sistemele de apărare aeriană, iar muniția unei a cincea rachete a explodat în aer, victimele fiind provocate de resturile care au căzut asupra unor zone civile, inclusiv asupra unor plaje. Ucrainenii au mai atacat Crimeea cu ATACMS, rechete ce au o rază de 300 km, dar este cunoscut faptul că Administrația Biden nu le-a permis încă să atace teritoriul Rusiei cu astfel de sisteme, ci doar cu muniții cu rază scurtă.

“În timpul respingerii atacului de către forțele de apărare aeriană de serviciu, patru rachete americane ATACMS au fost doborâte. O altă rachetă, ca urmare a impactului sistemelor de apărare aeriană, și-a deviat de la traiectoria de zbor, focosul explodând în aer deasupra orașului. Fragmentele țintelor doborâte au căzut în zona de coastă”, susțin rușii.

Circulația pe podul Crimeei, care leagă peninsula de Rusia continentală, dar și pe drumurile care duc la acesta, a fost închisă.

Ucrainenii nu au comentat aceste acuzații, iar informațiile nu pot fi verificate, pentru moment, din surse independente.

Surse alternative: BBC, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday