La închiderea de vineri, Trump Media & Technology Group, care deține rețeaua Truth Social,  a mai scăzut cu încă 5% față de ziua precedentă, în ceea ce pare a fi o cursă a investitorilor (majoritatea mici contributori, susținători ai lui Donald Trump) de a scăpa de acțiunile companiei.

Față de 30 mai, ziua în care fostul președinte a fost declarat vinovat pentru 34 de fapte penale, scăderea este de 50%, valoarea de piață intrând sub 5 miliarde de dolari. Cum Donald Trump deține 65% din acțiuni, pierderea personală a acestuia este de aproape 3 miliarde de dolari, o valoare virtuală, pentru că fostul președinte nu poate vinde acțiuni timp de un an de la listare.

În ciuda scăderii severe a acțiunilor, experții estimează că Trump Media încă este supraevaluată, atâta timp cât veniturile sale în jumătate de an abia au depășit 1,7 milioane de dolari.

După condamnarea lui Trump, SEC (comisia americană pentru reglementarea pieței de capital) a aprobat investitorilor inițiali posibilitatea răscumpărării de acțiuni, ceea ce a amplificat vânzarea acestora la orice preț, înainte ca valoarea lor să se dilueze prin emiterea de acțiuni suplimentare.

Tot după condamnarea de la finalul lunii mai, Donald Trump a pierdut circa două procente în sondaje, iar Joe Biden conduce acum (dar la mică distanță) în cursa pentru alegerile prezidențiale din noiembrie.

Sursă alternativă: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday