“Suntem îngrijorați, în special, că cerințele de interoperabilitate ale Actului Piețelor Digitale [al UE, care urmărește să asigure concurența corectă și să prevină monopolurile] ne-ar putea forța să compromitem integritatea produselor noastre în moduri care pun în pericol confidențialitatea utilizatorilor și securitatea datelor”, a declarat Apple într-un e-mail consultat de Reuters.

Compania a precizat însă că va căuta o soluție pentru a putea aduce cât mai curând în țările UE Apple Intellingence și alte două funcții, care vor fi disponibile pe variantele de iPhone 15, iPad și Mac M1. 

La începutul acestei luni, Apple și-a prezentat sistemul AI, ce oferă o serie de funcții de inteligență artificială pe dispozitiv (fără utilizarea permanentă a cloudului).  Acesta va putea prelua informații despre utilizator din toate aplicațiile acestuia precum și din diversele activități pe care le efectuează, pentru a se configura în funcție de nevoile personale ale fiecăruia. Va fi capabilă, de exemplu, să identifice fotografiilor unor membri ai familiei sau evaluarea variantelor de traseu înaintea unei deplasări. De asemenea, software-ul va putea corecta texte, iar în aplicația de mesagerie utilizatorii vor putea trimite imagini animate personalizate.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday