Conform investigațiilor Serviciului ucrainean de Securitate, la sfârșitul lunii aprilie, un cetățean ucrainean, care se afla în regiunea Hmelnițki (din vestul țării) a filmat traseul unui elicopter militar, care se afla în apropierea unui aerodrom. Bloggerul a postat apoi clipul pe Facebook și Instagram, însoțit de o descriere a locației în care a observat elicopterul.

Cealaltă persoană vizată de investigație deține un canal de Telegram cu 140 de mii de urmăritori, pe care postează de obicei conținut despre desfășurarea luptelor din Ucraina. Acesta este acum acuzat că a publicat videoclipuri cu locurile de tragere ale armatei ucrainene din raionul Kupiansk (regiunea Harkov), precum și cu liniile defensive din apropierea localității Robotine. De asemenea, a publicat și informații despre deplasarea vehiculelor blindate și a sistemelor de artilerie, într-o altă regiune a Ucrainei (neprecizată de Serviciului ucrainean de Securitate).

Sursă: Pravda

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday