Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) transmite într-un comunicat de presă că în perioada 17 – 21 iunie au fost înregistrate 25 de atacuri cibernetice de tip DDoS ale hackerilor din Rusia, care au vizat site-uri-le unor instituții publice din România, inclusiv entități private din sectorul financiar-bancar, transport și telecomunicații, precizând că inclusiv site-ul DNSC a fost atacat.

Atacurile de tip DDoS pot fi inițiate rapid de la distanță și “implică generarea unui flux masiv de cereri de conexiune, ceea ce poate duce la funcționarea cu intermitențe sau chiar la oprirea activității platformelor web vizate. În timpul unui atac DDoS, actorii malițioși utilizează rețele de dispozitive compromise conectate la internet (cunoscute sub numele de botnet). Procesul de identificare și blocare a adreselor IP folosite în atac este dificil din cauza provenienței lor diverse” precizează DNSC.

“Echipa Directoratului a avertizat din timp organizațiile vizate și nu au existat perioade de întreruperi însemnate a activităților site-urilor vizate. În unele cazuri, în funcție de volumul și complexitatea atacului, au existat perioade scurte, intermitente, de indisponibilitate a serviciilor” se mai arată în comunicat.

Foto: Funtap P | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday