O echipă de oameni de știință de la Centrul de Excelență pentru Tumori Cerebrale, din cadrul Universității din Plymouth, vor desfășura o cercetare cu 12 persoane, pentru a vedea dacă rezultatele din testele de laborator se confirmă, în privința medicamentelor ritonavir și lopinavir, administrate pacienților cu HIV.

În cadrul studiului, pacienții vor lua cele două medicamente pentru 30 de zile și vor fi supuși unei proceduri de prelevare de țesut (biopsie) și unor analize de sânge, atât înainte de studiu, cât și după tratament.

Conform rezultatelor unor studii de laborator, cele două medicamente ar putea ajuta la micșorarea tumorilor pacienților cu neurofibromatoza tip 2 (NF2), o boală genetică în care pacienții dezvoltă tumori la nivelul nervilor. Dacă tumorile se află pe creier, pe măduva spinării sau de-a lungul nervilor brațelor și picioarelor, persoanele afectate pot avea dureri de cap persistente și slăbiciuni musculare. În mod normal, tumorile nu sunt canceroase, dar pot duce la probleme de echilibru, pierderea auzului sau zgomot în urechi.

Profesorul Oliver Hanemann, care conduce studiul, a declarat că “acesta ar putea fi primul pas către un tratament sistemic pentru tumorile legate de NF2, atât pentru pacienții care au moștenit boala și au dezvoltat tumori multiple, cât și pentru pacienții care au o mutație unică a NF2 și au dezvoltat o tumoare ca urmare”.

În lume, circa una din 25 de mii – 40 de mii de persoane suferă de NF2, pentru care nu există forme de tratament în afară de intervențiile chirurgicale. În jumătate din cazuri, gena defectuoasă este transmisă de la mamă la copil, dar în alte cazuri aceasta se dezvoltă spontan.

Sursă: Sky News

Foto: SoniPhotography | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday