Ilya Sutskever, fostul cercetător-șef și cofondator al OpenAI, a anunțat că fondează Safe Superintelligence Inc. “al cărui unic scop este crearea unui sistem de inteligență artificială sigur și puternic”. Potrivit lui, start-up-ul va aborda cele două dimensiuni de dezvoltare concomitent, iar acest aspect îi va permite să se țină departe de presiunile generate de cheltuielile de management sau de ciclurile de producție: Modelul nostru de afaceri înseamnă că siguranța, securitatea și progresul sunt izolate de presiunile comerciale pe termen scurt”.

Între co-fondatorii Safe Superintelligence Inc. se mai numără Daniel Gross, care a fost un om de bază al echipei Apple pentru dezvoltarea AI, dar și Daniel Levy, fost membru al personalului tehnic la OpenAI. 

Sutskever a fost printre cei care au încercat, la finalul anului trecut, să-l înlăture pe Sam Altman din funcția de director general al companiei. După reinstalarea acestuia din urmă în funcție, Sutskever s-a retras din Consiliul de Administrație și a rămas cercetător-șef până în luna mai, când și-a dat demisia. 

Sursă: The Verge

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday