Armata israeliană (IDF) a făcut anunțul pe rețeaua X. În ultimele zile, observatorii internaționali au avertizat cu privire la escaladarea tensiunilor la granița dintre Israel cu Liban, unde IDF și militanții din gruparea Hezbollah, pro-iraniană, lansează atacuri de opt luni de zile.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul Patrick Ryder, nu a comentat anunțul și s-a limitat să spună că nimeni nu dorește să vadă un război regional extins.

Anunțul vine după ce în weekend, armata israeliană a anunțat că va face pauze tactice zilnice în sudul Fâșiei Gaza, pentru a permite distribuirea de ajutoare umanitare în teritoriul palestinian, dar și la o zi după dizolvarea cabinetului de război.

Totodată, televiziunea de stat a prezentat un document întocmit de structura armatei responsabilă pentru operațiunile la granița cu Gaza, în care erau descrise strategiile Hamas de a lansa atacuri în kibbutzuri și de a lua ostatici, cu circa trei săptămâni înainte de 7 octombrie.   

Sursă alternativă: The Times of Israel

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday