România a câștigat primul său meci la Campionatul European după 24 de ani, învingând categoric cu 3-0 Ucraina.

Repriza secundă:

România a început repriza a doua în forță, iar în minutul 46, Florinel Coman a trimis un șut de la marginea careului, dar mingea a trecut la câţiva metri pe lângă bara dreaptă.

În minutul 53, Răzvan Marin a șutat perfect de la peste 20 de metri după un contraatac și a marcat golul cu numărul doi, pe sub brațele lui Lunin. România domină meciul, iar după patru minute, Denis Drăguș marchează golul cu numărul 3 pentru România, din careul mic, după o pasă venită de la Man.

În minutul 61, a intrat Ianis Hagi în locul lui Dennis Man, iar Valentin Mihaila l-a înlocuit pe Florinel Coman. În același timp, și ucrainenii au făcut trei schimbări. Până în minutul 75, apărarea României a blocat toate încerările ucrainenilor de a trage pe poarta lui Niță.

În minutul 75, George Pușcaș a intrat în locul lui Drăguș, iar Adrian Rus în locul lui Marius Marin.

Stanciu, declarat omul meciului, a fost înlocuit în minutul 86 cu Racovițan.

Prima repriză:

Nicolae Stanciu a deschis scorul în minutul 29, printr-un șut de la 20 de metri (din pasa lui Dennis Man), în vinclul porții lui Lunin.

În minutul 38, șutul lui Man din colțul careului a trecut la aproximativ 20 cm de poarta ucrainenilor. În faza imediat următoare, Stanciu a lovit bara transversală din corner.

În primele 20 de minute, ucrainenii au avut o posesie mai bună, de 73%, față de 27% în cazul României. Totuși, apărarea României a blocat cu succes tentativele ucrainenilor de a avea vreun șut pe poarta lui Niță.

Partida se desfășoară pe stadionul Allianz Arena din Munchen, care are o capacitate de circa 66 de mii de locuri. Potrivit unei informări publicate pe pagina echipei naționale, sunt prezenți peste 30 de mii de suporteri români.

România și Ucraina s-au întâlnit, ultima dată, într-un amical jucat în 2016, câștigat de ucraineni cu 4-3.

Echipa de start a României

Echipa de start a Ucrainei

Pentru echipa noastră, următoarea partidă va fi împotriva Belgiei, pe 22 iunie la Koln, apoi urmează cea cu Slovacia, pe 26 iunie la Frankfurt.

România și-a asigurat calificarea la Campionatul European de fotbal în penultimul meci din grupa de calificare, când a învins Israel cu 2-1. În ultima partidă, naționala a învins Elveția cu 1-0 și a câștigat grupa, fără a pierde vreun meci. La tragerea la sorți din decembrie 2023, a fost repartizată în grupa E alături de Belgia, Slovacia și Ucraina.

Pentru România, este a șasea participare la Campionatul European, dar și prima după 2016. Cea mai bună performanță a fost un sfert de finală, la Euro 2000, unde a pierdut în fața Italiei.

Foto: Facebook Echipa Națională a României

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday