Declarațiile au fost făcute la conferința de presă de duminică, înainte de meciul de debut al Franței (cu Austria) la Euro 2024. Kylian Mbappe s-a declarat “împotriva extremelor și a ideilor dezbinătoare”, fără a se exprima împotriva sau în favoarea niciunui partid, dar el s-a declarat de acord cu comentariile făcute sâmbătă de coechipierul său, Marcus Thuram, care a cerut țării “să lupte zi și noapte” pentru a opri ascensiunea partidului extremit Adunarea Națională (RN – Rassemblement National) care a câștigat alegerile europarlamentare și care ar putea ajunge la putere după alegerile naționale convocate pe 30 iunie.

“Cred că acesta este un moment crucial în istoria țării noastre, o situație fără precedent. Fotbalul, Euro 2024 sunt foarte importante în carierele noastre de fotbaliști, dar suntem în primul rând cetățeni și nu cred că putem fi deconectați de lumea din jurul nostru. Putem vedea cu toții că extremiștii sunt foarte aproape acum de câștigarea puterii iar noi trebuie să alegem viitorul țării noastre. De aceea fac apel la toți tinerii să iasă la vot, să fie cu adevărat conștienți de importanța situației. Țara trebuie să se identifice cu valorile diversității și toleranței. Acest lucru este de netăgăduit. Sper cu adevărat să luăm decizia corectă. Alegerile sunt chiar mai importante decât meciul de mâine”, a spus Kylian Mbappe.

Este prima dată când căpitanul Naționalei vorbește public după alegerile europene în care partidele de extremă dreaptă au obținut cumulat aproape 40% din voturile francezilor. Președintele Emmanuel Macron a răspuns acestor rezultate convocând imediat alegeri parlamentare anticipate.

După ce Thuram a luat, sâmbătă, poziție împotriva Rassemblement National, Federația Franceză de Fotbal a emis o declarație prin care cere ca echipa “să nu fie supusă la nici o formă de presiune și utilizare politică”.

În vârstă de 25 de ani, Mbappé va debuta, alături de echipa Franței, luni, la Duesseldorf, în primul meci de la Euro 2024, împotriva Austriei.

Sursă alternativă: France24

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday