Alerta de raid aerian a fost declanșată de două ori pe parcursul nopții, în toate regiunile din Ucraina. Prima, pornită după miezul nopții, a durat peste o oră și jumătate, iar cea de-a doua, de la ora 6, a durat 45 de minute. Au fost auzite explozii în mai multe regiuni, inclusiv la Kiev, Harkov, Zaporijie, dar și la Hmelniţki, în vestul țării. Momentan nu este clar dacă au fost înregistrate pagube sau victime. Anterior, forțele aeriene ucrainene au avertizat cu privire la posibile atacuri cu rachete asupra regiunilor din vestul Ucrainei, inclusiv Liov și Ivano-Frankivsk. Armata Ucraineană susține că a doborât 17 drone și 7 rachete Kh-101/Kh-555.

Comandamentul Forțelor Armate din Polonia a avertizat în momentul în care s-a dat alerta în Ucraina că în partea de sud-est a țării, este posibil să se înregistreze o creștere a nivelului de zgomot ca urmare a începerii operațiunilor aeronavelor poloneze și ale aliaților în spațiul nostru aerian. Aceasta este o altă noapte foarte aglomerată pentru întregul sistem de apărare aeriană din Polonia din cauza activității observate a aviației cu rază lungă de acțiune a Federației Ruse, care efectuează lovituri cu rachete de croazieră și drone de tip Shahed împotriva obiectivelor situate pe teritoriul vestic al Ucrainei”.

În paralel, și ucrainenii au lansat un atac cu drone asupra mai multor zone din Rusia. Acestea au lovit noaptea trecută o rafinărie din regiunea Voronej din Rusia, fiind avariate mai multe rezervoare, conform autorităților locale, care susțin că au reușit să doboare totuși șase drone. Nu au fost înregistrate victime. Un alt atac cu drone a vizat orașul Morozovsk din regiunea rusă Rostov, unde a izbucnit un incendiu și a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică, conform autorităților locale.

“Sistemele de apărare antiaeriană au interceptat și distrus două drone deasupra regiunii Belgorod, două deasupra regiunii Volgograd, șase deasupra regiunii Voronej, șase deasupra regiunii Kursk, 70 deasupra teritoriului regiunii Rostov, precum și una deasupra Crimeei”, susține ministerul rus al Apărării.

Sursă alternativă: Pravda

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday