Un raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) arată că, anual, 2,7 milioane de persoane din Europa mor, din cauza consumului de alcool, tutun, alimente procesate, dar și din cauza combustibililor fosili. Asta înseamnă peste 7.400 de decese zilnic, în cele 53 de state europene, și, cumulat, un sfert din totalul mortalității la nivel european.

OMS estimează că tutunul este responsabil de peste un milion de decese anual, 10% din totalul deceselor din Europa. De asemenea, aproape 600 de mii de decese sunt cauzate în fiecare an de combustibilii fosili, în timp ce alcoolul provoacă peste 400 de mii de decese pe an, iar peste 350 de mii de persoane mor în fiecare an din cauza consumului excesiv de carne procesată, băuturi zaharoase și alimente cu grăsimi și sare în exces.

În baza acestui raport, organizația solicită guvernelor să impună reglementări mai stricte privind produsele dăunătoare sănătății, deoarece ele provoacă moartea prematură a oamenilor. Companiile din spatele acestor produse folosesc marketing “înșelător” și interferează cu eforturile guvernelor de a preveni bolile letale, precum cancerul, bolile de inimă și diabetul, spun cei de la OMS – “Printre tacticile industriei se numără exploatarea persoanelor vulnerabile prin strategii de marketing specifice, inducerea în eroare a consumatorilor și afirmații false cu privire la beneficiile produselor lor sau la acreditările lor ecologice”.

Sursă alternativă: The Guardian

Sursa foto: Katarzyna Bialasiewicz | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday