Elon Musk a scris mai multe mesaje pe profilul său de pe rețeaua X, în care a afirmat că “Apple nu are nicio idee ce se întâmplă, de fapt, odată ce predă toate datele utilizatorilor către OpenAI. Asta ar reprezenta o încălcare inacceptabilă a securității”. 

Pe lângă Tesla, Musk mai conduce SpaceX, Neuralink sau compania din spatele rețelei X. El a mai spus că, în cazul vizitatorilor, aceștia vor trebui să-și lase dispozitivele într-o casetă care blochează undele electromagnetice pentru telecomunicații. 

CNN amintește că miliardarul și-a dezvoltat propriul sistem AI, numit XAI, și este în relații proaste cu compania OpenAI și directorul său general, Sam Altman, pe care îi acuză că au încălcat acordul fondator și s-au îndepărtat de misiunea nonprofit pe care și-o asumaseră.

Ținând cont de alte amenințări și angajamente făcute de Musk, dar nerespectate, CNN sugerează că este neclar dacă interzicerea dispozitivelor Apple în companiile miliardarului chiar va fi pusă în practică sau va fi extinsă. Și Google a introdus funcții de inteligență artificială în sistemul Android, lucru făcut și de Microsoft cu Windows. 

Catherine Flick, profesor de etică și tehnologie a jocurilor la Universitatea Staffordshire din Anglia, declară că “abordarea AI a Apple este de fapt mai conștientă de confidențialitate decât altele, având scopul de a procesa informațiile cât mai mult posibil pe dispozitiv și cerând în mod explicit utilizatorilor să își dea acordul înainte de a trimite informații către OpenAI”.

Comentariile lui Musk vin la o zi după ce Apple a anunțat lansarea propriului său sistem de inteligență artificială, care va fi disponibil pe toate dispozitivele printr-o actualizare de software. De asemenea, compania a vorbit despre un viitor parteneriat cu OpenAI, pentru integrarea ChatGPT în următorul IOS și sistemele de operare pentru IPad și computerele Mac. Președintele OpenAI a declarat că implementarea va avea loc “mai târziu în acest an”.

Sursă: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday