Explozia a vizat un camion militar care trecea pe un drum din districtul Lakki Marwat, o regiune tribală care se întinde atât în Pakistan cât și în Afganistan. Șapte militari, inclusiv un ofițer, au fost uciși, potrivit unui comunicat al armatei pakistaneze.

Nu a existat o revendicare imediată a atentatului, dat, potrivit Reuters, autoritățile suspectează Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP), o grupare radicală care încercă să răstoarne guvernul pentru a instaura un regim islamist radical, “bazat pe o interpretare dură a legii islamice”. Regiunea tribală este un refugiu relativ sigur pentru aceasta, islamiștii refugiindu-se dup[ astfel de atacuri ]n Afganistanul vecin, unde au tabere de antrenament.

Relațiile dintre Pakistan și Afganistan s-au înrăutățit în ultimele luni, Islamabadul acuzându-i pe talibanii afgani că nu fac suficient pentru a combate grupurile militante care vizează Pakistanul.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday