UPDATE ora 20:15. Biroul de presă al grupării Hamas a afirmat că 210 palestinieni au fost uciși și peste 400 au fost răniți, în raiduri aeriene ale armatei israeliene asupra Nuseirat, tabăra de refugiați din centrul Fâșiei Gaza, și a zonelor din împrejurimi.

Anteriori, medici și reprezentanți ai Ministerului Sănătății din Gaza anunțau 100 de morți, iar instituția din urmă nu a confirmat, pe moment, bilanțul de 210 decese. Nu este clar dacă atacurile și misiunea de salvare a celor patru ostatici au făcut parte din aceeași operațiune, subliniază Reuters.

Anterior, contraamiralul Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, a declarat că structura din Ministerul Apărării care se ocupă cu protecția civililor din Cisiordania și Gaza a estimat sub 100 de victime, scrie BBC. Armata israeliană a mai comunicat că operațiunea de salvare s-a desfășurat “sub focuri de armă”. Pe rețelele sociale circulă imagini și videoclipuri cu persoane rănite aduse la spital, dar și cu trupuri neînsuflețite pe străzi. 

Știrea în formă inițială. Armata israeliană (IDF) a anunțat că patru persoane, cu vârste de 21, 25, 27 și 40 de ani, au fost salvate ca urmare a unei acțiuni complexe, desfășurată împreună cu poliția și Agenția de Securitate a Israelului în două locații separate din Nuseirat, o tabără de refugiați din centrul Fâșiei Gaza.

Cei patru au fost răpiți de militanții Hamas în timpul atacului din 7 octombrie, asupra festivalului de muzică Nova. Aceștia au o stare de sănătate bună și au fost duși la spital pentru examinări suplimentare. 

În urmă cu două zile, Israel a bombardat o școală din Nuseirat, despre care susține că era folosită de militanții Hamas implicați în atacurile din 7 octombrie. În replică, biroul de presă al grupării a spus că, în bombardament, au murit zeci de civili palestinieni.

Surse alternative: BBC, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday