Peste 272 de mii de locuri de muncă au fost create luna trecută, iar rata șomajului a crescut ușor, de la 3,9% la 4%, potrivit datelor anunțate de Departamentul Muncii. Raportul arată că economia rămâne rezilientă, fapt ce ar putea determina Fed să nu se grăbească să reducă dobânda de referință, în septembrie, explică specialiștii.

Salariile au crescut cu 4,1% în ultimele 12 luni, peste intervalul (3% – 3,5%) la care se consideră că majorarea este în concordanță cu ținta de inflație de 2%. 

Economiștii vedeau 70% șanse ca Fed să reducă indicatorul-cheie în septembrie, dar după publicarea raportului Departamentului, probabilitatea a scăzut la 55%, scrie Reuters. “Banca centrală se poate ocupa, în continuare, de reducerea inflației, fără a se îngrijora foarte mult în privința creșterii economice”, explică analiștii. 

Rezerva Federală va avea o ședință de politică monetară și săptămâna viitoare, însă așteptările analiștilor sunt că va lăsa dobânda neschimbată, la nivelul la care este încă din iulie 2023, adică 5,25%-5,50%.

Sursă: Reuters

Foto: Andrey Popov | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday