Bundesbank estimează, în cel mai recent raport al său, că produsul intern brut va crește cu 0,3% anul acesta, în scădere față de prognoza din decembrie 2023, de 0,4%. De asemenea, a revizuit previziunile de creștere pentru 2025, de la 1,2% la 1,1%, deși pentru 2026 estimează că economia va crește cu 1,4%, față de 1,3%, cât spusese anterior.

Cifrele oficiale de astăzi au arătat că producătorii germani au produs în mod neașteptat mai puține bunuri pentru a doua lună consecutivă, în timp ce sectorul se confruntă cu costurile ridicate ale împrumuturilor. Producția industrială, importantă în economia germană, a scăzut cu 0,1% în aprilie, după o scădere de 0,4% în luna precedentă, potrivit Oficiului Federal de Statistică. Toate acestea în condițiile în care analiştii preconizaseră o creştere.

Previziunile negative vin deși Banca Centrală Europeană a redus joi rata dobânzii de referință, pentru prima dată în cinci ani, de la un nivel record de 4% la 3,75%. Previziunile Bundesbank, explică experții, sunt făcute având în vedere și ritmul în care inflația scade. Președintele Bundesbank, Joachim Nagel, a explicat că în timp ce rata inflației din Germania continuă să scadă, și ritmul în care acest lucru se întâmplă este scăzut

Oficialul a adăugat, totuși că: Economia germană se eliberează din perioada de slăbiciune.Gospodăriile beneficiază de o creștere puternică a salariilor, de o scădere treptată a inflației și de o piață a muncii stabilă”.

Sursă: The Telegraph

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday