Informațiile despre planurile autorităților din New York au fost făcute publice de Wall Street Journal, care citează persoane familiarizate cu situația. Conform acestora, parlamentarii de la nivelul statului au convenit deja asupra măsurilor ce urmează să fie aplicate. 

Platformele de social media au fost intens analizate în ultimii ani din cauza temerilor legate de dependența pe care o provoacă și a efectelor pe care le au asupra tinerilor. Primarul orașului New York, Eric Adams, a declarat în februarie că administrația sa a intentat un proces împotriva companiilor care dețin rețele sociale, inclusiv Meta (care deține Facebook și Instagram) pe motiv că “alimentează criza sănătății mintale în rândul tinerilor”.

Concret, propunerea legislativă are scopul de a împiedica companiile de social media să ofere feed-uri automate minorilor, generate pe baza analizării conținutului cu care interacționează. Proiectul de lege, care este aproape finalizat și care va fi votat, probabil, săptămâna aceasta, va interzice, de asemenea, platformelor să trimită notificări minorilor în timpul nopții, fără acordul părinților.

Alte măsuri împotriva rețelelor sociale au fost luate în SUA și în martie, când guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a semnat un proiect de lege care interzice copiilor sub 14 ani să aibă conturi pe platformele de socializare, iar celor cu vârste cuprinse între 14 și 15 ani le solicită acord parental. El a argumentat că măsura are scopul de a îi proteja de riscurile pe care navigarea în mediul online le are pentru sănătatea mintală. 

Pe teritoriul Statelor Unite, Utah a devenit primul stat care a adoptat legi ce reglementează accesul copiilor la rețelele sociale, fiind urmat de altele, inclusiv Arkansas, Louisiana, Ohio și Texas.

Sursă alternativă: Reuters

Foto: Marcel De Grijs | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday