Update: Bursa de Valori din New York a transmis că problema tehnică care a dus la suspendarea tranzacționării a zeci de companii a fost rezolvată și că “toate sistemele sunt în prezent operaționale”.

Un reprezentant al Intercontinental Exchange, compania-mamă a NYSE, a transmis pentru CNN că nimic nu indică faptul că eroarea a fost cauzată de un atac cibernetic.

Știrea în formă inițială: Zeci de companii de pe Wall Street au fost suspendate de la tranzacționare. Bursa din New York (NYSE) investighează un “posibil incident tehnic”.

Bursa de Valori din New York (NYSE) a transmis, la scurt timp după ora locală 10:00, că investighează “o problema tehnică” legată de un mecanism conceput pentru a împiedica oscilarea bruscă a prețurilor acțiunilor, după ce acțiunile companiei Berkshire Hathaway păreau că au scăzut cu 99%. Ulterior, zeci de alte companii au trecut prin experiențe similare.

Un purtător de cuvânt a declarat pentru Financial Times că eroarea nu pare să fie rezultatul unui atac cibernetic.

Incidentul are loc la doar câteva zile după ce datele în direct pentru indici, inclusiv S&P 500, au dispărut de pe ecranele investitorilor timp de aproximativ o oră.

Surse alternative: FT, CNN

Foto: Lumy010 | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday