UPDATE ora 13:10. Un purtător de cuvânt al Poliției Române a declarat, prin telefon la Antena 3, că cetățeanul străin ar fi acționat dintr-o nemulțumire personală, iar gestul său nu ar avea legătură cu contextul internațional.

Georgian Drăgan a completat că bărbatul a amenințat că se autoincendiază, dar a fost imobilizat de brigada antitero înainte de a face acest lucru. El a fost reținut și predat polițiștilor de la Secția 14. Drăgan a mai spus că Poliția, Jandarmeria și SRI au luat toate măsurile de protecție necesare și că orice pericol a fost înlăturat.

Știrea în formă inițială. Serviciul Român de Informații a confirmat incidentul, precizând că individul a fost predat poliției, dar fără a face alte precizări despre identitatea sau motivația acestuia. Nu este clar dacă el a intenționat să atace ambasada, dar, potrivit purtătorului de cuvânt al SRI, acesta a fost oprit de dispozitivul antiterorist din zonă într-un moment în care era pe punctul să se autoincendieze.

Ambasada Israelului la București se află într-un bloc din apropierea Pieței Unirii, iar incidentul a avut loc în afara clădirii.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday