În luna mai au fost înmatriculate în România peste 15 mii de autoturisme noi, pe o piață dominată la mare distanță de Dacia, dar avansul de +14% față de luna mai a anului trecut vine din decalarea programului Rabla.

În același timp, impactul reducerii semnificative a subvențiilor pentru automobilele electrice și hibride pentru programul Rabla din acest an, pare a fi dus la o stagnare a înmatriculărilor de mașini noi, care, în primele patru luni au înregistrat o creștere de doar +1%, în timp ce înmatriculările de mașini second hand au crescut cu +10% – peste 125 de mii de mașini folosite înmatriculate pentru prima dată în România, deci toate din import. În luna mai s-au mai adăugat încă 25 de mii de mașini second hand, înmatriculate pentru prima dată în România, un procent totuși cu -10% mai mic decât în mai 2023.

În perioada ianuarie-mai 2024, au fost înmatriculate peste 19 mii de modele Dacia noi, mai multe decât, în ordinea vânzărilor, Toyota, Renault, Volkswagen, Hyundai, Ford și Mercedes, la un loc.

Sursă: ACAROM 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday