Martorii, citați de presa cehă relatează că, duminică după-amiaza, o mulțime de familii cu copii se aflau în parcul castelului, când o furtună cu descărcări electrice s-a declanșat din senin, iar un copac a fost lovit de fulger. Nu este clar dacă cele 18 persoane, dintre care jumătate erau copii cu vârste între 2 și 10 ani, au căutat adăpost sub copacul respectiv, sau făceau o poză de grup acolo, în momentul descărcării electrice. Cert este faptul că acesta s-a prăbușit, iar martorii relatează că în momentele imediat următoare 13 persoane erau inconștiente.

Potrivit serviciilor de urgență, cel puțin cinci victime au avut nevoie de resuscitare, iar unul dintre copii a fost preluat de un elicopter care l-a dus la Praga. Totuși, medicii spun că victimele nu au prezentat arsuri, ceea ce sugerează că ele nu au fost lovite direct de fulger, ci au suferit un posibil șoc electric în contactul cu copacul lovit sau cu solul. Victimele sunt monitorizate pentru posibile traumatizme pe termen lung. Până luni dimineața nu a fost raportat decesul niciuneia dintre ele.

Surse: Blesk, Liberecky Denik

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday