Rodderich Kiesewetter, parlamentar al Uniunii Creștin Democrate (CDU – centru dreapta), a fost atacat de către un bărbat de 55 de ani, în timp ce ținea un eveniment de campanie pentru alegerile europarlamentare în orașul Aalen, sâmbătă dimineața. 

Atacatorul, despre care poliția spune că l-a identificat, iar presa germană susține că este membru al unei formațiuni de extremă dreapta, s-a apropiat de standul de campanie al CDU, unde l-a găsit pe Kiesewetter și a început să îl agreseze verbal. Parlamentarul a încercat să îl filmeze cu telefonul, moment în care acesta l-a lovit, l-a doborât la pământ, iar apoi a fugit.

Conform autorităților, Kiesewetter a fost rănit ușor și nu a avut nevoie de intervenții medicale, dar incidentul se adaugă deja unor numeroase alte evenimente de acest fel care au marcat campania electorală din Germania. 

La Dresda, la începutul lunii mai, un europarlamentarul al SPD (centru stânga) a fost lovit și rănit serios. Anterior, un tânăr de 28 de ani care lipea afișe electorale pentru Partidul Verzilor a fost și el bătut de extremiștii de dreapta.

După incidentul de ieri, numeroși politicieni ai partidelor centru (SPD, Partidul Verzilor, Liber-Democrații) au lansat declarații de solidaritate cu colegul lor din CDU, iar duminică este programay un miting împotriva violenței politice.

Surse: DW, ZDF, Bild 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday