Uniunea Creștin-Democrată (CDU), principalul partid de opoziție din țară, care a fost condus în trecut de Angela Merkel, a fost ținta unui atac cibernetic major, cu o săptămână înainte de europarlamentare. Atacul a fost confirmat pentru presa germană de către un purtător de cuvânt al ministerului de Interne, fără a oferi prea multe detalii, ci doar că natura atacului arată că a fost comis de un actor profesionist”.

Momentan nu au fost făcute publice informații legate de gravitatea atacului sau despre atacator, și nu este clar nici dacă au fost afectate date sensibile. CDU a informat totuși că “părți ale infrastructurii IT au fost scoase din funcțiune” a măsură de precauție, dar site-ul partidului a fost în continuare accesibil. 

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a declarat că Oficiul Federal pentru Protecția Constituției urmează să emită un avertisment către toate partidele din Bundestag. “Serviciile noastre de securitate au întărit toate măsurile de protecție împotriva amenințărilor cibernetice și hibride și sporesc gradul de conștientizare a pericolelor. Vedem încă o dată cât de necesar este acest lucru, mai ales înainte de alegeri” a transmis ministerul.

Surse alternative: ZDF, Spiegel

Foto: Karinhamich | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday