Michael Perry, un acționar minoritar, a arătat în plângerea către o instanță din Delaware că prețul acțiunilor Tesla a scăzut semnificativ după ce cifrele contabile pentru trimestrul al patrulea din 2022 au fost făcute publice, dar Musk vânduse deja acțiuni care i-au adus 7,5 miliarde de dolari, evitând o pierdere de aproximativ 3 miliarde de dolari. 

“Musk și-a exploatat poziția de director al Tesla și și-a încălcat îndatoririle față de acționari”, arată Perry, care cere instanței să-i ordone lui Musk să returneze cele 3 miliarde. Acționarul mai arată că Musk a declarat în 2022 că cererea pentru vehiculele Tesla era excelentă, deși știa despre rezultatele proaste încă de la mijlocul lunii noiembrie. A avut acces la ele tot timpul și și-a vândut acțiunile înainte ca informația să fie făcută public. Între decembrie 2022 și ianuarie 2023, acțiunile Tesla au pierdut aproape 30%.

Musk a vândut treptat acțiuni Tesla, la diferite date, din noiembrie 2022 până în decembrie 2022. Câțiva alți directori ai Tesla sunt și ei implicați în proces, deoarece i-au permis lui Musk să vândă acțiunile deși știau că acesta profită de conjunctură pentru a nu pierde bani. 

Acuzația vine în momentul în care Musk se confruntă cu opoziția unor acționari Tesla, care vor revota pe 13 iunie pachetul său salarial de 56 de miliarde de dolari. De asemenea, fondatorul Tesla se află în mijlocul unei anchete pentru a determina dacă a încălcat legile federale privind valorile mobiliare în 2022, când a cumpărat Twitter. 

Sursă: Reuters 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday