Alianța Național Democrată, condusă de Modi, a obținut o majoritate cuprinsă între 353 și 392 de locuri în Lok Sabha (Camera inferioară a Parlamentului indian) care are 543 de locuri. Această majoritate îi oferă prim-ministrului șanse mari de a obține cel de-al treilea mandat de cinci ani și de a forma un nou guvern. 

Modi are în prezent 73 de ani și ocupă funcția de prim-ministru al Indiei de 10 ani. La ultimele alegeri din India, în 2019, Alianța Național Democrată a obținut 352 de locuri în Camera inferioară. 

Votul se desfășoară în India în șapte etape și a început pe 19 aprilie. FT scrie că, pentru mulți, alegerile au fost ca un referendum de aprobare pentru deceniul în care Modi s-a aflat la putere. În 2014 și în 2019, sondajele efectuate la ieșirea din urne au prognozat corect victoriile lui Modi, dar au fost imprecise din punct de vedere numeric, proiectând mai puține locuri decât a câștigat în realitate acesta. Acum, dacă el va fi reales, victoria va consolida imaginea lui Modi ca unul dintre cei mai puternici lideri din lume, aflat la conducerea unei economii în creștere rapidă, într-un moment în care influența sa geopolitică este, de asemenea, în creștere.

Sursă alternativă: FT

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday