Cei care doresc să obțină Opportunity Card trebuie să îndeplinească anumite criterii, printre care să aibă competențele lingvistice (engleza și/sau germană), o diplomă de licență și minimum doi ani de experiență profesională în domeniul în care aplică. Astfel, lucrătorii calificați din afara UE vor putea să se mute în Germania și să caute un loc de muncă pentru o perioadă de aproximativ un an.

În cazul în care un solicitant primește cardul, în perioada de un an trebuie să își găsească un loc de muncă și poate lucra minimum 20 de ore pe săptămână, inclusiv la joburi part-time sau de probă. Noul sistem de vize elimină necesitatea ca persoanele din afara UE care doresc să lucreze în Germania să aibă un contract cu o companie germană înainte de a li se permite să intre în țară. 

Acesta face parte dintr-un pachet legislativ care vizează remedierea deficitului acut de forță de muncă calificată din Germania. Ministrul de Interne Nancy Faeser a declarat că, prin acest proiect, guvernul se va asigura că “lucrătorii și muncitorii calificați de care economia germană are nevoie urgentă de ani de zile pot veni în țară”.

Sursă alternativă: DW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday