Agenția de Securitate Internă a Poloniei a precizat că un polonez și doi bieloruși au fost arestați, deoarece sunt bănuiți că au comis acte de sabotaj prin incendiere în diverse părți ale țării. “Sunt arestări ulterioare în cadrul anchetei privind activitățile unui grup infracțional organizat a cărui sarcină era de a comite acte de sabotaj, în special prin incendiere, la cererea serviciilor secrete ruse“, se arată într-un comunicat al autorităților de la Varșovia, fără a preciza alte detalii. Cei trei bărbați riscă închisoare pe viață.

Potrivit presei poloneze, suspecții ar avea legătură cu incendiul puternic produs la un mare centru comercial din nordul Varșoviei, pe 12 mai, dar autoritățile nu au confirmat informațiile. Președintele Donald Tusk a transmis atunci că nu exclude posibilitatea implicării Rusiei în incendiu, iar intre timp au fost arestate mai multe persoane în legătură cu acest incident.

Tot azi, un al patrulea bărbat, tot cetățean polonez, a fost arestat după ce a primit de la un ucrainean 15 mii de euro pentru a fotografia vehicule militare care trec granița cu Ucraina pentru a le trimite Rusiei. Riscă 8 ani de închisoare.

Polonia spune că rolul său de centru pentru aprovizionarea Ucrainei a transformat-o într-o țintă pentru spionii ruși, care încearcă să adune informații despre sprijinul oferit Kievului, iar rutele de transport folosite sunt supuse actelor de sabotaj.

Sursă: Reuters

Foto: Joseph Golby | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday