Tancurile armatei israeliene au fost observate lângă moscheea Al-Awda, aflată în centrul orașului Rafah, au declarat martorii pentru Reuters. Imaginile postate pe rețelele de socializare par să confirme informațiile.

IDF a transmis că forțele sale au continuat să opereze în zona Rafah, fără a comenta momentan progresele raportate în centrul orașului. Noaptea trecută, orașul a fost vizat de lovituri aeriene și focuri de tancuri, IDF continuând ofensiva în ciuda protestelor internaționale.

Duminică, în urma unui incendiu izbucnit într-o tabără de refugiați ca urmare a atacurilor israeliene, cel puțin 45 de civili palestinieni au fost uciși, dintre care mai mult de jumătate erau copii, femei și bătrânii, a transmis ministerul Sănătății din Gaza. A doua zi, premierul Netanyahu a declarat că armata a comis “o greșeală tragică”. De atunci, încă cel puțin 26 de persoane au fost ucise în Rafah, au declarat oficialii din provincia condusă de militanții Hamas.

Curtea Internațională de Justiție a ordonat Israelului să oprească ofensiva în Rafah, dar Tel Aviv a continuat operațiunea.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday