Într-o declarație de presă, Sunak a afirmat că “În ultimii cinci ani țara parcurge cele mai dificile vremuri de la al Doilea Război Mondial. Nu voi lăsa niciodată populația acestei țări să înfrunte singură cele mai negre zile. Am ocupat funcția pentru a aduce stabilitate economică, după pandemie, iar apoi războiul s-a întors în Europa când Vladimir Putin a invadat Ucraina. Pentru unii dintre voi este încă greu. Întrebarea este cum vom crea un viitor sigur. (…) Azi i-am cerut regelui dizolvarea parlamentului. Vom avea alegeri pe 4 iulie”.

Presa britanică relatează că Sunak s-a decis să devanseze termenul alegerilor, după consultările cu ministrul Finanțelor, Jeremy Hunt. Cei doi au concluzionat că nu are rost să aștepte până în toamnă pentru a convoca scrutinul, în speranța că vor obține mai mult sprijin din partea populației odată cu vești economice mai bune. Cele mai recente sondaje de opinie oferă partidului laburist condus de Keir Starmer un avans de cel puțin 20% în fața conservatorilor.

Surse alternative: BBC, The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday