Avocații fostului președinte au chemat doi martori în apărarea lui Trump, fără a-l cita și pe fostul președinte al SUA să depună mărturie. Luni, fostul său avocat și ultimul martor al acuzării, Michael Cohen, și-a încheiat mărturia. 

Avocații lui Trump i-au cerut judecătorului Juan Merchan să respingă cazul înainte de a ajunge la juriu, argumentând că se bazează pe mărturia eronată a fostului avocat al lui Trump, care “este cunoscut pentru declarațiile sale false”. Totuși, astfel de moțiuni au rareori succes, notează Reuters. De asemenea, Robert Costello, avocat și al doilea martor chemat de apărarea lui Trump, și-a reluat mărturia conform căreia Cohen însuși i-ar fi spus că nu deține informații incriminatoare despre Trump. Luni, judecătorul Juan Merchan a evacuat sala din cauza atitudinii lui Robert Costello, care l-a sfidat și a contestat mai multe decizii ale sale.

Merchan a anunțat că jurații se vor întoarce marțea viitoare pentru a asculta pledoariile finale, deliberările urmând, probabil, să înceapă în ziua următoare.

Trump este acuzat că a ascuns o plată de 130 de mii de dolari pentru a cumpăra tăcerea actriței porno Stormy Daniels, care a povestit în fața instanței aventura pe care a avut-o cu fostul președinte, în 2006. Deși plata în sine nu este ilegală, Trump se confruntă cu 34 de capete de acuzare pentru fraudă electorală, prin folosirea unor fonduri nedeclarate.

Trump, în vârstă de 77 de ani, a pledat nevinovat și neagă orice abatere. El spune că nu a întreținut niciodată relații sexuale cu Daniels și a catalogat procesul drept o încercare motivată politic de a afecta efortul său de a-și asigura un nou mandat la Casa Albă.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday