“Aeroportul este închis din motive de securitate, deoarece activiștii de mediu s-au lipit de căile de rulare”, a spus un purtător de cuvânt al aeroportului. Este vorba despre grupul Last Generation, care a mai organizat și alte proteste de acest fel în Germania.

Inițial, reprezentanții aeroportului au transmis că toate zborurile de pe aeroport vor fi anulate sau deviate, însă poliția a intervenit și a reușit să îi îndepărteze pe activiștii care se aflau pe piste. Opt persoane au fost arestate.

După intervenția autorităților, un reprezentant al aeroportului a spus că una dintre cele două piste afectate este acum deschisă, însă traficul aerian va fi afectat, fiind așteptate întârzieri. Aproximativ 60 de zboruri au fost anulate și 11 deviate, până acum. 

Conform declarațiilor activiștilor, scopul lor a fost să blocheze cel puțin una dintre cele două piste, iar motivul este legat de opoziția acestora față de subvențiile pe care statul german le acordă industriei aviatice.

Manifestația activiștilor pentru mediu pe aeroportul din sudul Germaniei are loc într-una dintre cele mai aglomerate perioade din punct de vedere al călătoriilor, întrucât catolicii sărbătoresc duminica aceasta Rusaliile. Cel puțin 350.000 de pasageri urmau să tranziteze aeroportul în acest weekend.

Surse: DW, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday