Juventus Torino a învins-o pe Atalanta, scor 1-0, în finala Cupei Italiei, dar conducerea clubului italian a decis să se despartă de tehnicianul Massimiliano Allegri, deși mai sunt de disputat doar două etape din campionatul intern, Serie A. Clubul torinez se află pe locul patru și și-a asigurat calificarea în următoarea ediție a Ligii Campionilor.

Allegri a reacționat agresiv în fața arbitrilor în timpul meciului cu Atalanta, enervat de decizia acestora, și-a smuls nervos sacoul și a primit cartonaș roșu pentru că a aplaudat sarcastic. Clubul a transmis într-un comunicat că se delimitează de comportamentul lui Massimiliano Allegri care “nu a fost în conformitate cu valorile Juventus“. Allegri a fost suspendat pentru două meciuri și amendat cu 5.000 de euro pentru comportamentul său. Observatorul meciului a notat că Allegri “a acționat agresiv” și a folosit un limbaj și gesturi insultătoare față de arbitri.

Allegri se afla la al doilea mandat la conducerea echipei Juventus. Prima oară a antrenat echipa între 2014 și 2019, perioadă în care a câștigat titlul de cinci ori, cupa de patru ori și a ajuns și în finala Ligii Campionilor de două ori. A plecat de comun acord la sfârșitul sezonului 2018-2019 și nu a mai lucrat timp de doi ani, până când a fost redenumit antrenor la începutul anului 2021.

Surse alternative: Euronews, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday