O analiză realizată de compania Wood Mackenzie arată că, în cazul în care Donald Trump va câștiga alegerile din noiembrie, limitarea emisiilor de carbon ar fi încetinită, iar investițiile în domeniul energiei verzi vor avea de suferit. Concret, specialiștii estimează că politicile pe care Trump cel mai probabil le va anula sunt prevăzute să reducă cu un miliard de tone emisiile de carbon, până în 2050. Totodată, vor fi pierdute potențiale investiții de o mie de miliarde de dolari în sectorul respectiv.

“Acest ciclu electoral va influența cu adevărat ritmul investițiilor în energie, atât în următorii cinci ani, cât și până în 2050. Investițiile în energia verde, cu emisii reduse de carbon, trebuie să fie făcute pe termen scurt pentru a realiza obiectivele de decarbonizare care au termen mai lung. Emisiile de carbon din SUA ar putea crește, ceea ce ar face ca nivelul zero net să fie imposibil de atins în scenariul nostru de tranziție întârziată”, explică Wood Mackenzie.

Luând în considerare politicile actuale ale SUA privind clima, Wood Mackenzie estimează că în perioada 2023-2050 vor fi făcute investiții de aproximativ 7.700 de miliarde de dolari în sectorul energetic. Totuși, dacă republicanii ar anula politicile-cheie care susțin energia cu emisii reduse și îmbunătățirea infrastructurii în acest sens, aceste investiții ar fi cu 1.000 de miliarde de dolari mai mici.

În comparație cu actualul președinte al Statelor Unite, Donald Trump a declarat că, dacă ar fi la conducere, ar inversa multe dintre politicile climatice ale Administrației Biden, cum ar fi creditele fiscale pentru vehiculele electrice și standardele stricte privind emisiile pentru mașini și centrale electrice. Specialiștii sunt de părere că, în cazul unei realegeri a lui Trump, el ar putea retrage SUA, din nou, din Acordul de la Paris privind clima.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday