În timp ce aeronava, care are patru motoare, prindea viteză pe pistă pentru decolare, flăcări au fost observate izbucnind din unul dintre motoare. Acest tip de aeronavă, mult mai mare și mai grea, nu poate ateriza imediat ce a decolat, așa că piloții au fost nevoiți să ia altitudine și să efectueze aterizarea de urgență folosnd doar trei motoare, manevră care a durat circa 90 de minute.

Incidentul s-a produs pe aeroportul din Makassar, miercuri seara, iar aeronava era operată de compania Garuda Indonesia, care efectua o cursă către Medina (Arabia Saudită). Majoritatea celor aproape 470 de pasageri erau credincioși musulmani, care se deplasau pentru pelerinajul anual Hajj la Mecca.

În ultima perioadă, aeronavele Boeing sunt implicate aproape săptămânal în incidente tehnice, iar compania este investigată pentru neglijență privind calitatea și siguranța aparatelor sale.

Săptămâna trecută, în Senegal, o altă aeronavă Boeing a luat foc, după ce și-a întrerupt decolarea și a ieșit de pe pistă.

Sursă alternativă: The Telegraph

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday