Cele 4 miliarde de euro pe care Microsoft a anunțat că le va investi fac parte din planurile companiei de a-și consolida prezența în Franța. Microsoft își propune ca, până în 2027, să instruiască în jur de un milion de persoane și să sprijine financiar 2.500 de start-up-uri din țară, cu care intenționează să colaboreze ulterior.

Anunțul investiției Microsoft a fost făcut înaintea unei întruniri a inițiativei “Alege Franța”, a președintelui Emmanuel Macron, care urmărește să atragă companii străine, pentru a transforma Franța într-un centru financiar pentru UE. Fondurile alocate vor fi folosite pentru construirea unei infrastructuri cloud și de AI în Franța, după ce, la începutul acestui an, Microsoft a dezvăluit un parteneriat și o investiție de 15 milioane de euro în Mistral AI, un startup parizian care concurează cu OpenAI. Statul francez și-a exprimat anterior interesul pentru inteligența artificială, pe care o consideră un domeniu de cheie și a susținut financiar cele două start-up-uri franceze – Mistral și Kyutai – înființate anul trecut.

Pe lângă Microsoft, Amazon s-a angajat să cheltuiască 1,2 miliarde de euro pentru a crea peste 3.000 de locuri de muncă,  ceea ce ar duce la 24.000 totalul angajaților din țară, arată un comunicat al Palatului Elysee. Banii vor contribui la dezvoltarea infrastructurii cloud a Amazon Web Services (AWS) și a infrastructurii logistice a serviciului de livrare de colete al companiei americane. 

Surse alternative: Bloomberg, France24

Foto: Maislam | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday