Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile anunță că, în aprilie, au fost înmatriculate 13.047 de unități, cu o treime mai multe decât în aprilie 2023.

Piața a fost în creștere pe fondul derulării programelor Rabla Clasic și Rabla Plus, pentru care înscrierile au fost deschise la jumătatea lunii martie. Ministrul Mediului preciza, la vremea respectivă, că este de așteptat să scadă interesul persoanelor fizice pentru Rabla Plus, întrucât subvenția acordată a fost înjumătățită.

Autoturismele electrice au avut o cotă de piață de 5,5%, față de 13% în a patra lună a anului trecut. Mașinile electrificate (electrice, plug-in hibride și full hibride) au înregistrat o cotă de 23%.

La nivelul întregii piețe, cele mai populare modele au fost Logan, Duster, Sandero, Toyota Corolla și Skoda Octavia. Pe segmentul mașinilor electrice, cele mai bine vândute au fost Dacia Spring (265 de unități), Tesla Model 3 (150 de unități) și Renault Megane (52 de unități).

Foto: Andrey Popov | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday