Într-un protest publicat a doua zi după intrarea în vigoare a noilor taxe de pe aeroporturile germane, IATA, care reunește cele mai mari companii aeriene din lume, arată că politica Germaniei este “o nebunie” care îi va afecta propria economie prin reducerea turismului și va eroda capacitatea companiilor aeriene de a-și reduce emisiile de carbon.

Deși Ministerului Federal de Finanțe al Germaniei a declarat că 80% dintre pasageri vor plăti în plus doar 3,05 euro la o călătorie, IATA arată că, în realitate, costurile suplimentare sunt de 19%, ceea ce înseamnă că pentru fiecare pasager vor trebui plătiți în plus între 15,53 euro și 70,83 euro. Nu este clar dacă companiile aeriene vor putea transfera integral această mărire a taxelor aeroportuare în prețul biletelor spre și dinspre aeroporturile germane.

Numărul pasagerilor de pe aeroporturile din Germania este încă la un nivel cu 20% mai mic față de perioada de dinainte de pandemie, una dintre cele mai lente recuperări din Europa. Guvernul german susține, între timp, introducerea unei taxe, la nivel european, pe combustibilul pentru avioane.

Sursa: Comunicat IATA

Foto: Editor77 | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday