Financial Times a analizat datele AirDNA, care arată că doar aproximativ o treime din închirierile Airbnb disponibile pentru zona Parisului au fost rezervate până acum, în timpul Jocurilor Olimpice, în timp ce 3.000 – 3.500 de noi oferte apar online în fiecare lună. Acestea încep la finalul lunii iulie și se desfășoară în prima jumătate a lunii august. Numărul parizienilor care au ales să părăsească orașul, în timp ce acesta va fi “invadat” de 15 milioane de turiști din toată lumea, este însă foarte mare.

Un preț mediu pentru un apartament de închiriat în arondismentele centrale este de regulă de 150 de euro pe noapte, dar ofertele pentru perioada Jocurilor Olimpice sunt cu cel puțin 100 de euro pe noapte mai scumpe, în condițiile în care Parisul este oricum cel mai vizitat oraș european, cu circa 40 de milioane de turiști într-un an obișnuit.

Oferta mare, mai arată analiza FT, împinge prețurile în jos, treptat, zeci de mii de apartamente fiind oferite în plus față de numărul obișnuit.

Hotelurile au început să scadă și ele tarifele, asta în ciuda faptului că, pentru acest eveniment s-au construit suplimentar doar 2.000 de camere de hotel. În 2012, când jocurile s-au organizat la Londra, au fost construite aproximativ 7.000 de camere de hotel suplimentare.

Luând în considerare atât apartamentele private, cât și cele de hotel, pe toate platformele de închirieri (Airbnb, Abritel și Booking), în prezent sunt aproximativ 15 mii de spații de cazare disponibile. Numai că cei care au plănuit de mult să vină la Jocurile Olimpice și-au făcut deja rezervări.

Analiza integrală pe FT

Foto: Michal Bednarek | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday