Două elicoptere tip SH-60K (Sikorsky Sea King), fiecare cu câte patru militari la bord, au dispărut de pe radare iar semnalele transmise au indicat că se află în același loc, ceea ce sugerează că s-au ciocnit între ele. Incidentul s-a petrecut în largul insulelor Izu din Oceanul Pacific (circa 600 km sud de Tokyo).

Aparatele executau o misiune de “contracarare a submarinelor pe timp de noapte”, potrivit ministerului japonez al Apărării, iar echipele de salvare au găsit ulterior trupul unuia dintre militari și câte o pală a elicei a fiecăruia dintre aparate. Ceilalți șapte militari sunt dați dispăruți.

SH-60K este varianta Sikorsky Seahawk produsă sub licență (și îmbunătățită) în Japonia, de Mitsubishi. În aprilie 2023, un elicopter al armatei japoneze care transporta 10 persoane s-a prăbușit în largul insulei Miyako din sudul Okinawa. Nicio persoană nu a supraviețuit.

Japonia și-a sporit recent acumularea militară în insulele din sud-vestul arhipelagului și în Marea Chinei de Est, pentru a descuraja activitățile militare ale Chinei din regiune.

Sursa: AFP

Foto: zapperSiR | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday