Purtătorul de cuvânt al domeniului Vittoriale degli Italiani, gazda expoziției, a declarat pentru CNN că, în noaptea de miercuri spre joi, au fost sustrase 49 de opere de artă create de sculptorul italian Umberto Mastroianni. Una dintre sculpturi a fost găsită ulterior în incinta complexului expozițional din orașul Gardone Riviera, dar celelalte 48 rămân dispărute. 

Deși investigațiile sunt încă în desfășurare, proprietarul domeniului unde a avut loc expoziția bănuiește că autorul furtului a fost “evident, o bandă specializată, având în vedere că sistemele noastre de alarmă,  foarte performante și de ultimă generație, nu au fost activate.

Expoziția, denumită “Like a warm, flowing gold”, cuprindea un total de douăzeci de sculpturi și treizeci de bijuterii, inclusiv inele, brățări și broșe, toate realizate între anii 1950 – 1990. A fost deschisă publicului la sfârșitul lunii decembrie și urma să se închidă vineri. 

Sursa: CNN

Sursa Foto: Vittoriale degli Italiani

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday