În dosarul depus la o instanță din San Francisco, avocații lui Elon Musk au transmis că “OpenAI a fost transformată într-o filială de facto cu sursă închisă a celei mai mari companii de tehnologie din lume, Microsoft. Sub noua conducere, nu doar dezvoltă, ci și perfecționează modele de inteligență artificială generativă pentru a maximiza profiturile Microsoft, decât pentru beneficiul umanității”.
Miliardarul a fost unul dintre cofondatorii OpenAI în 2015, când compania era doar un ONG cu obiectivul de a construi în siguranță inteligență artificială generativă, capabilă să atingă același nivel de inteligență al oamenilor sau chiar mai ridicat, scrie Financial Times.
Cu toate acestea, Musk a părăsit consiliul de administrație al companiei trei ani mai târziu, cu puțin timp înainte ca start-up-ul să înființeze o ramură prin intermediul căreia Microsoft a investit aproximativ 13 miliarde de dolari. Parteneriatul dintre cele două companii este analizat de autoritățile de reglementare din SUA, UE și Marea Britanie.
Președintele Microsoft, Brad Smith, a declarat săptămâna aceasta că între cele două companii se află un “parteneriat foarte important, dar Microsoft nu controlează OpenAI”. Anul trecut, Sam Altman a fost concediat din funcția de director executiv de fostul consiliu de administrație al OpenAI. Câteva zile mai târziu, acesta a revenit în fruntea companiei, cu un nou consiliu de administrație.
Surse: Reuters, Financial Times
Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.
Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.