În dosarul depus la o instanță din San Francisco, avocații lui Elon Musk au transmis că “OpenAI a fost transformată într-o filială de facto cu sursă închisă a celei mai mari companii de tehnologie din lume, Microsoft. Sub noua conducere, nu doar dezvoltă, ci și perfecționează modele de inteligență artificială generativă pentru a maximiza profiturile Microsoft, decât pentru beneficiul umanității”.

Miliardarul a fost unul dintre cofondatorii OpenAI în 2015, când compania era doar un ONG cu obiectivul de a construi în siguranță inteligență artificială generativă, capabilă să atingă același nivel de inteligență al oamenilor sau chiar mai ridicat, scrie Financial Times.

Cu toate acestea, Musk a părăsit consiliul de administrație al companiei trei ani mai târziu, cu puțin timp înainte ca start-up-ul să înființeze o ramură prin intermediul căreia Microsoft a investit aproximativ 13 miliarde de dolari. Parteneriatul dintre cele două companii este analizat de autoritățile de reglementare din SUA, UE și Marea Britanie. 

Președintele Microsoft, Brad Smith, a declarat săptămâna aceasta că între cele două companii se află un “parteneriat foarte important, dar Microsoft nu controlează OpenAI”. Anul trecut, Sam Altman a fost concediat din funcția de director executiv de fostul consiliu de administrație al OpenAI. Câteva zile mai târziu, acesta a revenit în fruntea companiei, cu un nou consiliu de administrație.

Surse: Reuters, Financial Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday