Von der Leyen a anunțat oficial că va candida pentru un nou mandat de cinci ani în fruntea Comisiei Europene, la alegerile europene care vor avea loc în iunie. Anunțul a fost făcut la Berlin, după o reuniune a partidului de centru-dreapta, Uniunea Creștin-Democrată (CDU), din care face parte și care o susține pentru funcție.

Von der Leyen urmează să fie desemnată în mod oficial ”Spitzenkandidat” din partea Partidului Popular European, la congresul care va avea loc la București, la Romexpo, în perioada 6-7 martie. Acest lucru este doar o formalitate, în contextul în care von der Leyen nu are un contracandidat în cadrul PPE.

Ursula von der Leyen a avut un rol esențial în sprijinirea Ucrainei, în contextul războiului cu Rusia. De asemenea, în timpul mandatului său, liderii UE au decis deschiderea în mod politic a negocierilor de aderare cu Kievul. În perioada 2013 – 2019 a ocupat funcția de ministru al Apărării în Germania, iar stilul său de a conduce a stârnit uneori nemulțumiri în capitalele UE. În contextul războiului dintre Israel și Hamas, sprijinul acordat Israelului fără a consulta statele membre a stârnit furia diplomaților UE și a propriilor comisari.

Sursa: Politico

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday