Conform companiei, utilizatorii pot introduce texte simple, iar Sora va genera videoclipuri cu o durată de până la un minut, ilustrând diverse scenarii indicate. Modelul este capabil să genereze cu acuratețe mai multe personaje și diverse acțiuni, , dar în acest moment nu este încă disponibil publicului.
Totuși, există deja îngrijorări cu privire la impactul său asupra forței de muncă din domeniu și al răspândirii informațiilor false. Multe dintre prezentările făcute de OpenAI au arătat detalii vizuale extrem de reale, care ar putea face dificilă diferențierea videoclipurilor generate de AI de cele din viața reală. Printre exemple se numără o filmare a valurilor de pe coasta Big Sur, ce pare a fi făcută cu drona.
Totuși, Sora poate avea probleme cu reprezentarea detaliilor complexe sau cu modul în care percepe fizica lucrurilor, ceea ce o poate face să genereze scenarii care nu au sens, să transforme obiecte în unele cu forme neobișnuite sau chiar să le facă să dispară din senin.
OpenAI a precizat că, pentru a antrena Sora, a folosit videoclipuri care erau atât disponibile public, cât și sub incidența drepturilor de autor. Compania a fost dată în judecată de mai multe ori pentru presupuse încălcări ale drepturilor de autor în antrenarea instrumentelor sale de inteligență artificială generativă, care folosesc cantități uriașe de de materiale preluat de pe internet.
Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.
Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.