Premierul thailandez Srettha Thavisn a declarat că arderea culturilor este principala cauză a nivelului ridicat de poluare, cu toate că guvernul a oferit recent subvenții fermierilor pentru a-i convinge să nu mai dea foc terenurilor. La acestea, se adaugă și emisiile industriale și cele ale autovehiculelor. Populația se plânge că aerul este “îmbibat în praf și este din ce în ce mai greu de inspirat”.

IQAir, compania elvețiană specializată în măsurarea calității aerului, a precizat că nivelul particulelor fine poluante din aer a fost joi în Bangkok de 15 ori mai mare decât nivelul recomandat de OMS, capitala Thailandei clasându-se acum pe locul 8 în topul celor mai poluate orașe din lume.

În încercarea de a reduce poluarea generată de autovehicule, guvernatorul Bangkokului le-a cerut angajaților agențiilor administrației metropolitane să lucreze de acasă și a recomandat ca și alți angajați, din alte domenii, să facă același lucru. 

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday