Potrivit unui oficial american, citat de CNN, acest al doilea atac a fost efectuat cu rachete de croazieră și a survenit după ce vineri, în cursul zilei, rebelii yemeniți au lansat cel puțin o rachetă balistică împotriva unei nave comerciale, în Marea Roșie. Aparent, aceasta era un petrolier care transporta țiței rusesc, iar militanții pro-iranieni l-au țintit fără să știe acest aspect. Totuși, nava nu a fost lovită, iar racheta a căzut la circa 500 de metri.
În noaptea precedentă, SUA și Marea Britanie au lovit 28 de ținte din Yemen, în încercarea de a reduce capacitatea rebelilor houthi, susținuți de Iran, de a perturba traficul maritim internaționale prin Marea Roșie.
În același timp, Administrația Biden încearcă să evite atragerea Iranulului și mai mult în conflict, lucru care, arată o analiză CNN, pare a fi dorit de Teheran. Gruparea houthi a construit legături solide cu Iranul, dar nu este clar cât de profundă este această relație. Arabia Saudită și statele occidentale acuză Iranul că îi înarmează și îi antrenează pe rebelii din Yemen, acuzație negată de ambele părți. Există informații că și gruparea teroristă libaneză Hezbollah (pro-iraniană) trimite la rândul ei ajutoare militare rebelilor houthi.
Sursă alternativă: CNN
Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.
Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.