Patronul firmei de construcții care executa lucrări de amenajare a terenului din jurul internatului Liceului “Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc, prăbușit parțial luni, susține că nu știa că sunt persoane în clădire: “Nu știam că sunt copii înăuntru. Noi de afară am pus [n.r. un semn] să nu intre nimeni în clădire. Îmi pare rău! Este problemă mare. A murit un băiat”, a declarat acesta la Antena 3. Lucrările au început în această lună și vizau amenajarea curții exterioare și refacerea rețelei de canalizare, un șanț fiind săpat în imediata apropiere a internatului, înainte de prăbușirea acestuia.

Clădirea aparţine Arhiepiscopiei Romano-Catolice, iar Primăria Odorheiu Secuiesc plăteşte anual peste 300.000 de lei chirie, au declarat pentru News.ro reprezentanţii primăriei: ”Este o clădire veche, funcţionau în clădirea respectivă cantina şi căminul. În partea care s-a prăbuşit se aflau camere, elevii erau în camere, după ore”.

Reamintim, în urma prăbușirii, patru copii au fost scoși de sub dărâmături. Unul dintre ei a murit, iar altul este intubat. Ceilalți doi au fost transportați la spital, conștienți.

Foto: Inquam Photos / Alex Nicodim 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday