Potrivit presei internaționale, solicitarea de finanțare de urgență este de așteptat să fie de aproximativ 100 de miliarde de dolari și, pe lângă Ucraina și Israel, ar mai putea cuprinde fonduri și pentru Taiwan.

Biden a explicat că este vorba în special de muniții și rachete care sunt livrate din stocurile existente ale Pentagonului, iar banii sunt folosiți apoi pentru a produce, pe teritoriul SUA, alte astfel de muniții. Președintele american a insistat asupra acestui aspect, pentru a arăta că acești bani creează locuri de muncă în America și reprezintă investiții inclusiv în securitatea mondială: “Ajutați-ne să ținem trupele americane departe de pericol. Ajutați-ne să construim o lume mai sigură, mai pașnică, mai prosperă pentru copiii și nepoții noștri”, a spus Joe Biden.

Pe parcursul discursului, el a făcut comparații între Israel și Ucraina, și între Hamas și Putin. A subliniat, totuși, că Israelul nu ar trebui să facă aceleași greșeli făcute de SUA după 11 septembrie când, a spus el, “americanii au fost orbiți de furie”. “Nu putem renunța la pace, nu putem renunța la soluția cu două state [Israel și Palestina], iar SUA vor rămâne angajate față de dreptul palestinienilor la demnitate și la autodeterminare. Actele Hamas nu fac asta”.

Despre Vladimir Putin, Joe Biden a spus că acesta nu se va opri la Ucraina și că a făcut referiri clare la Polonia, care este stat NATO. A reiterat hotărârea că SUA vor apăra “fiecare centimetru” din teritoriul NATO și a arătat că atât Hamas, cât și Rusia, sunt susținute de Iran cu armament.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday